Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen voor of tijdens uw verblijf op Corfu.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Corfu betaalt u net als in Nederland met de euro. In alle grote badplaatsen vindt u automaten waar u geld kunt pinnen. Creditcards worden door duurdere winkels, hotels, autoverhuurbedrijven en toeristische restaurants geaccepteerd.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Corfu kunt u over het algemeen zonder problemen met uw mobiele telefoon bellen. Wanneer u veel moet bellen of gebruik wilt maken van internet op uw telefoon kunt u het beste een Griekse sim kaart aanschaffen, zodat u de hoge kosten voor roaming ontloopt. Het goedkoopste belt u naar het thuisfront vanuit een openbare telefooncel, die u in vrijwel alle dorpen en steden op het eiland vindt. U betaalt met een telefoonkaart, die u bij OTE (Griekse telecombedrijf) kantoren, kiosken en de meeste supermarkten kunt aanschaffen. Internetcafés zijn ook overal te vinden.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voordat u op vakantie gaat doet u er goed aan te controleren wat wel en niet door uw ziektekostenverzekering wordt gedekt. Dekt de verzekering ziektekosten in het buitenland niet of nauwelijks, sluit u dan een reisverzekering af, waarbij dit wel het geval is. Voor kleine kwaaltjes kunt u in Griekenland terecht bij de apotheek. Ze verstrekken daar veel medicijnen zonder recept en kunnen u ook van gedegen advies voorzien. Het openbare ziekenhuis van Corfu bevindt zich langs de hoofdweg tussen Corfu-Stad en Gouvia. Op het eiland zijn tevens enkele privéklinieken te vinden. De kwaliteit van de zorg in deze klinieken is beter dan in het openbare ziekenhuis, maar gewone ziektekostenverzekeringen dekken behandeling in privéklinieken niet. Vraag bij uw verzekering daarom na wat wel en niet vergoed wordt binnen uw verzekering.

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Corfu een zeer veilige bestemming is, moet u ook hier op drukke plekken en met name in het openbaar vervoer goed op uw spullen letten. Tassen worden steeds vaker gestolen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Corfu:

  • Voor de stopcontacten op Corfu heeft u geen verloopstekkers nodig. Het voltage bedraagt 220 volt.
  • Het geven van fooien is op Corfu gebruikelijk in restaurants, taxi’s, aan kamermeisjes en aan excursiegidsen.
  • Op Corfu mag u, met uitzondering van enkele luxe hotels, het toiletpapier niet in de wc gooien, maar moet u het in een prullenbakje deponeren, omdat anders het riool verstopt raakt.
  • Wanneer u kerken of kloosters bezoekt moet u letten op uw kleding. Draag geen korte broek/rok of mouwloze shirts.
  • De meeste Grieken houden een middagslaapje. Tussen 13.00 en 17.00 zijn veel winkels en openbare gelegenheden gesloten. Ook worden telefoontjes tijdens deze siësta niet op prijs gesteld.
  • Naturisme is in Griekenland officieel verboden. Toch zijn op Corfu enkele onofficiële naturistenstranden te vinden. Het bekendste is het strand van Myrtiótisa. Weest u wel voorzichtig in het weekend, wanneer de Grieken zelf vaak naar het strand gaan. Naaktzonnen kan voor hen een belediging zijn.
  • Wanneer u de plaatselijke bevolking op de foto wilt zetten, kunt u hen het beste eerst om toestemming vragen. Grieken stellen het niet om prijs om ongevraagd gefotografeerd te worden.
  • De zon schijnt op Corfu erg fel. Smeer uzelf en vooral uw kinderen dus regelmatig goed in.
  • Wanneer u in het voor- of naseizoen naar Corfu gaat, kan het geen kwaad een regenjas in te pakken. De kans op een flinke bui is zeker aanwezig.